(044) 331-85-78
(066) 950-95-63
(067) 469-12-59
(093) 170-17-65

Працюємо під час воєнного стану!

Проведення будівельно-технічної експертизи

Зразок висновку: Проведення будівельно-технічної експертизи по ухвалі суду щодо визначення варіантів порядку володіння та користування земельною ділянкою.

По цивільній справі про встановлення порядку володіння та користування земельною ділянкою на підставі заявленого стороною клопотання, судом призначено судову будівельно-технічну експертизу.

На вирішення будівельно-технічної експертизи були поставлені наступні питання: 

1.Чи існують технічно можливі варіанти порядку володіння та користування земельною ділянкою площею ½ від 0,1000 га у межах згідно із Державним актом на право власності на земельну ділянку згідно з ідеальними частками кожного з співвласників у праві власності на земельну ділянку, з максимальною ізоляцією одна від іншої.

2.При наданні варіантів порядку володіння та користування земельною ділянкою врахувати можливість нормального володіння та користування розташованими на земельній ділянці частинами житлового будинку, господарськими будівлями, спорудами, плодовоягідними насадженнями, що належать кожному із співвласників, а також врахувати можливість проходу без перешкод до тих частин земельної ділянки, що будуть надані кожному із співвласників у користування та володіння.

будівельно-технічної експертизи-1

Дослідження проводилося методом співставлення результатів візуального обстеження та вивчення документальних даних з вимогами нормативних документів, які є чинними в галузі будівництва на час складання висновку.

 

Згідно даних візуального обстеження домоволодіння, технічного паспорта БТІ та додатково наданих документальних даних встановлено, що на території земельної ділянки розташовано наступні споруди: житловий будинок «А»; літня кухня «Б»; сарай «В»; погреб «Г»; сарай «Д»; літня кухня «З»; сарай «И»; гараж «К»; споруди № 1-5. Не враховуються самовільно збудовані (не позначені в технічному паспорті БТІ) будівлі та споруди при визначенні варіантів порядку володіння та користування земельною ділянкою.

будівельно-технічної експертизи-2

Враховуючи розташування забудови, перелік приміщень, надвірних будівель та споруд, якими користуються сторони по справі, експертом надано два варіанти порядку володіння та користування земельною ділянкою з межами розподілу та схематичним зображенням, викладеним в додатках.

 

Встановлено, що технічно можливі варіанти порядку володіння та користування земельною ділянкою площею ½ від 0,1000 га у межах згідно із Державним актом на право власності на земельну ділянку, згідно з ідеальними частками кожного з співвласників у праві власності на земельну ділянку, з ізоляцією одна від іншої (без ділянок сумісного користування), існують.

 

Можливі варіанти порядку володіння та користування земельною ділянкою згідно часток співвласників ½ та ½, з врахуванням можливості володіння та користування розташованими на земельній ділянці частинами житлового будинку, господарськими будівлями, спорудами, що належать кожному із співвласників, а також з врахуванням можливості проходу без перешкод до тих частин земельної ділянки, що надаються кожному із співвласників у користування та володіння, викладено в дослідницькій частині та зображено в додатках. 

 

 


 

27.10.2014

© 2011 Український центр судових експертиз
м. Київ, вул. Предславинська, 37, оф. 411, Тел: 0(44) 331-85-78;
0(66) 950-95-63; 0(67) 469-12-59; 0(93) 170-17-65.