(044) 331-85-78
(066) 950-95-63
(067) 469-12-59
(093) 170-17-65

Працюємо під час воєнного стану!

Зразок висновку будівельно-технічної експертизи

Зразок висновку будівельно-технічної експертизи (земельно-технічної експертизи). Визначення площі та конфігурації  земельних ділянок.

 

Проведення будівельно-технічної експертизи (земельно-технічної експертизи) по ухвалі суду щодо визначення площі та конфігурації (меж) земельної ділянки на місцевості, необхідної для обслуговування комплексу будівель та споруд відповідно до державних будівельних норм (ДБН).

 

По цивільній справі про визнання права власності на земельну ділянку, визнання втраченим права на користування земельною ділянкою та скасування державної реєстрації державного акту на підставі заявленого стороною клопотання, судом призначено судову будівельно-технічну експертизу (земельно-технічну експертизу).
 

На вирішення експертизи були поставлені наступні питання:

1. Який розмір (площа) земельної ділянки є необхідним для обслуговування комплексу будівель та споруд за адресою-1 у відповідності з чинними будівельними нормами?
 

2. Яку геометричну форму та межі на місцевості повинна мати ділянка для обслуговування комплексу будівель та споруд за адресою-1 у відповідності з чинними будівельними нормами?  
 

висновку будівельно-технічної експертизи

При  дослідженні використовувались Державні будівельні норми (нормативно-правові акти, затверджені центральним органом виконавчої влади з питань будівництва та архітектури), а також інша нормативна література.

 

Для надання відповіді на поставлені судом питання, експертом проведено візуально-інструментальне обстеження об’єктів дослідження: комплексу будівель та земельної ділянки, на якій вони розташовані, проведено геодезичну зйомку із фіксацією координат меж земельної ділянки, вивчено матеріали цивільної справи, зокрема проектну документацію та ін.



висновку будівельно-технічної експертизи-1

За результатами проведеного обстеження експертом були встановлені та зафіксовані технічні характеристики комплексу будівель та споруд і земельної ділянки під ними.

 

Згідно вимог нормативної документації площа та конфігурація земельної ділянки під сільськогосподарські підприємства, в тому числі для обслуговування комплексу будівель, визначається проектною документацією, в тому числі генеральним планом на підставі архітектурно-планувального завдання та відповідного рішення органів виконавчої влади.

 

За результатами проведення судової будівельно-технічно експертизи (земельно-технічної експертизи), експертом було встановлено, що у відповідності до вимог нормативної документації в галузі будівництва, яка є чинною на час проведення дослідження, площа земельної ділянки, яка є необхідною для обслуговування комплексу будівель та споруд становить 0,2539 га.

 

При цьому, геодезичні координати на місцевості точок зламу меж земельної ділянки, необхідної для обслуговування комплексу будівель та споруд, у відповідності з вимогами нормативної документації в галузі будівництва, які є чинними на час проведення дослідження, викладено в табличній формі. Геометрична форма, нумерація точок зламу та розміри меж вказаної земельної ділянки зображені схематично.

26.10.2014

© 2011 Український центр судових експертиз
м. Київ, вул. Предславинська, 37, оф. 411, Тел: 0(44) 331-85-78;
0(66) 950-95-63; 0(67) 469-12-59; 0(93) 170-17-65.